И КПП-тата в София се успокоиха

И КПП-тата в София се успокоиха  - E-Burgas.com
БГНЕС

Значително по-малко автомобили се струпаха днес по пропускателните пунктове на София, съобщи БНР. Въпреки това полицията върна не малка част от хората които искаха да напуснат града.Най-много коли имаше сутринта между шест и осем, когато единият от двата прозореца, в които е разрешено да се излиза от столицата само срещу уважителни причини обаче.

И днес не липсваха водачи, които се опитваха да излъжат, а повечето от тях декларираха, че отиват в близки до София населени места.Към момента към пропускателните пунктове няма сериозни натоварвания. Зам.-директорът на СДВР – старши комисар Антон Златанов обясни, че вече текат проверки и на декларациите, които водачите оставят на излизане от града:

“Всяка декларация ще бъде проверена, всеки който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност. В декларациите тези, които пътуват в посочения часови диапазон, посочват, че отиват по работа, караме ги да си напишат и телефон на работодателя, преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя, дали в последствие да проверим има ли трудов договор“.

От МВР не изключват утре да има по-сериозен трафик, най-засилен ще е той обаче на 20 април, понеделник, когато се очаква голяма част от напусналите града да се приберат.

Тези от тях, които нямат адресна регистрация в София и са излъгали полицията при излизането от столицата, може и да не бъдат допуснати да се върнат.

Спокойно е в момента и в кварталите “Факултета“ и “Филиповци“ на едно от КПП-тата днес имаше екип от РЗИ- София, който правеше бързи тестове за коронавирус на всеки, който пожелае.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти
Тагове
трафик българия кпп софия
Коментари

Още от последните новини