И Гешев е категоричен: Няма да подава оставка

И Гешев е категоричен: Няма да подава оставка - E-Burgas.com
trud.bg

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма да подава оставка, както настояват президентът Румен Радев и подкрепящите протестите. 

"Не смятам да си подавам оставката затова, че за България няма недосегаеми вече и че тези, които бяха недосегаеми, които купуват политици, включително и журналисти, така наречени, прочетете пак това, което пусна Прокуратурата, чуйте го, които си плащат на кого ли не, за да могат българските граждани да са бедни, да живеят в нищета и да бъдат ограбвани и убивани, да си подам оставката затова, защото на тези хора ние им повдигаме обвинения, преслеваме ги наказателно и те организират нещо частично", заяви обвинител номер едно в град Шивачево, цитиран от БНР.

Гешев посочи, че към момента има над 20% спад на битовата престъпност, а телефонните измами драстично са намалели и коментира:.

"Ако ме харесват, това означава, че не си върша работата, а тя е свързана с това да има правосъдие и справедливост. Тя е в интерес на българските граждани". 

Той отказа коментар по темата с исканите оставки в правителството и в МВР:

"Това са политически въпроси, касаещи политическите пратии, касаещи управляващата коалиция, касаещи изпълнителната власт, касаещи отношениято на Народното сърание, изпълнителната власт с Президентството. Това не е работа на Прокуратурата".

Поводът за специализираната операция на прокуратурата е извършено изнасилване от 19-годишен младеж, посегнал на 87-годишна жена, след като се е напил. Мъжът е арестуван. Жената е в добро общо състояние. 

В Градец е задържана лихварска група, след операция на НСБОП, съобщи главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който отказа да коментира политическите оставка.

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Поискаха оставката на министъра на културата Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев ГЕРБ поиска оставката на правителството ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март
Тагове
гешев оставка
Коментари

Още от последните новини