И армията се включва в охраната на границата с Турция

И армията се включва в охраната на границата с Турция  - E-Burgas.com

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 20.00 ч. на 1 ноември 2021 г. над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски оказват съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница. Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Ремонтно-възстановителните дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски. В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция
Тагове
граница турция бежанци армия
Коментари

Още от последните новини