Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре

Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре - E-Burgas.com

Около 20-30% от хотелите по Южното Черноморие отварят за майските празници, показват разчетите на Бургаската туристическа камара, показа репортаж на bTV.

В Ахелой един от хотелите по-висок клас е имал почти 100% заетост за Великден. Сега по време на майските празници, заетостта също е добра. Цените в него остават непроменени.

„Взели сме мерки за устойчивост и зелена енергия. Инсталирали сме фотоволтаици на покрива на хотела, това намалява сметките за електричество. Храните и напитките са въпрос на договаряне, така че няма да се отрази на туристите като крайна цена", обясни генералният директор на хотелски комплекс в Поморие Красимир Гочев.

Прогнозата за летния сезон е добра. „Имаме 20% ръст спрямо миналата година, резервациите засега вървят добре. Сега сме с 40-45% заетост", заяви той.

Проучванията на Бургаската регионална туристическа камара показват, че се очертава добър сезон с добро начало.

„Ще има туристи и за майските празници. Българите преоткриха нашето Черноморие през последните две години. наблюдаваме засилен индивидуален туризъм от страна на полски и румънски пазар, така че можем да кажем, че стартираме добре и в средния клас категория хотели", заяви Христина Славова от камарата.

Свързани статии
Хотелиери и ресторантьори по морето търсят кадри за летния сезон Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято "Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за белодробно болни искат хотелиери
Тагове
хотелиери резервации
Коментари

Още от последните новини