Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка

Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка - E-Burgas.com

До 5 април е срокът, в който хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци, показа репортаж на БНТ.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

"Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации", каза Ставрев.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

Свързани статии
Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Омбудсманът: Настаняването на бежанци в почивните бази е краткосрочно решение Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа 20-ина украинци отказаха да ги настанят в държавна база, още 500 ще пристигнат в Елхово днес Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Все повече украинци напускат България Автобус с украинци се запали край Варна Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат
Тагове
хотелиери бежанци украинци
Коментари

Още от последните новини