Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева

Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Хотелиерите,настанили украински бежанци, ще получат закъснелите плащания от държавата за това. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков в началото на заседанието на кабинета днес, съобщава Mediapool.bg.

"80 мипиона лв. да бъдат платени от европейски средства за украинците бежанци. Даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейските програми", коментира Петков. 
Изказването му идва след протести на хотелиери и украинци, които са недоволни от това, че държавата бави плащанията към тях. Вчера част от тях блокираха пътя между Бургас и Слънчев бряг с искане да получат дължимите средства.

От Министерство на тyризма обясниха, че парите се бавят, тъй като се налага обработка на "огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за пица, търсещи временна закрила. "Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май, когато изтече програмата", обясниха от министерството. 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
хотелиери протест
Коментари

Още от последните новини