Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева

Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Хотелиерите,настанили украински бежанци, ще получат закъснелите плащания от държавата за това. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков в началото на заседанието на кабинета днес, съобщава Mediapool.bg.

"80 мипиона лв. да бъдат платени от европейски средства за украинците бежанци. Даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейските програми", коментира Петков. 
Изказването му идва след протести на хотелиери и украинци, които са недоволни от това, че държавата бави плащанията към тях. Вчера част от тях блокираха пътя между Бургас и Слънчев бряг с искане да получат дължимите средства.

От Министерство на тyризма обясниха, че парите се бавят, тъй като се налага обработка на "огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за пица, търсещи временна закрила. "Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май, когато изтече програмата", обясниха от министерството. 

Свързани статии
Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа
Тагове
хотелиери протест
Коментари

Още от последните новини