Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева

Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Хотелиерите,настанили украински бежанци, ще получат закъснелите плащания от държавата за това. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков в началото на заседанието на кабинета днес, съобщава Mediapool.bg.

"80 мипиона лв. да бъдат платени от европейски средства за украинците бежанци. Даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейските програми", коментира Петков. 
Изказването му идва след протести на хотелиери и украинци, които са недоволни от това, че държавата бави плащанията към тях. Вчера част от тях блокираха пътя между Бургас и Слънчев бряг с искане да получат дължимите средства.

От Министерство на тyризма обясниха, че парите се бавят, тъй като се налага обработка на "огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за пица, търсещи временна закрила. "Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май, когато изтече програмата", обясниха от министерството. 

Свързани статии
Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Служители на затвори излязоха на протест Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите
Тагове
хотелиери протест
Коментари

Още от последните новини