Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците

Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

На протест излязоха собственици на хотели в Слънчев бряг. Хотелиерите, които са настанили бежанци, твърдят, че държавата не им е изплатила компенсациите за месеците май и юни.

Протестът ще бъде подкрепен и от украинци. Недоволните се заканват да затварят частично  кръстовището между Равда и Несебър. Блокадата е на кръстовището Слънчев бряг - Несебър - Равда.

Според Елена Андонова протестът е от недоволни хотелиери и притеснени, и страхуващи се украинци. "Тук сме да изкажем своето разочарование от забавянето на плащането за месец май, има и колеги, които не са получили за април. В ситуация сме без изход, търсим помощ. Тук сме, за да ни чуят и да ни обърнат внимание", обясни пред NOVA тя.

По думите на Веселин Данов от края на март приема бежанци и не е получавал пари досега.
 

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази
Тагове
протест хотелиери
Коментари

Още от последните новини