Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците

Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

На протест излязоха собственици на хотели в Слънчев бряг. Хотелиерите, които са настанили бежанци, твърдят, че държавата не им е изплатила компенсациите за месеците май и юни.

Протестът ще бъде подкрепен и от украинци. Недоволните се заканват да затварят частично  кръстовището между Равда и Несебър. Блокадата е на кръстовището Слънчев бряг - Несебър - Равда.

Според Елена Андонова протестът е от недоволни хотелиери и притеснени, и страхуващи се украинци. "Тук сме да изкажем своето разочарование от забавянето на плащането за месец май, има и колеги, които не са получили за април. В ситуация сме без изход, търсим помощ. Тук сме, за да ни чуят и да ни обърнат внимание", обясни пред NOVA тя.

По думите на Веселин Данов от края на март приема бежанци и не е получавал пари досега.
 

Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение
Тагове
протест хотелиери
Коментари

Още от последните новини