Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците

Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

На протест излязоха собственици на хотели в Слънчев бряг. Хотелиерите, които са настанили бежанци, твърдят, че държавата не им е изплатила компенсациите за месеците май и юни.

Протестът ще бъде подкрепен и от украинци. Недоволните се заканват да затварят частично  кръстовището между Равда и Несебър. Блокадата е на кръстовището Слънчев бряг - Несебър - Равда.

Според Елена Андонова протестът е от недоволни хотелиери и притеснени, и страхуващи се украинци. "Тук сме да изкажем своето разочарование от забавянето на плащането за месец май, има и колеги, които не са получили за април. В ситуация сме без изход, търсим помощ. Тук сме, за да ни чуят и да ни обърнат внимание", обясни пред NOVA тя.

По думите на Веселин Данов от края на март приема бежанци и не е получавал пари досега.
 

Свързани статии
Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа
Тагове
протест хотелиери
Коментари

Още от последните новини