Програмата на ГЕРБ: Конкретни, реалистични и амбициозни цели за област Бургас

Програмата на ГЕРБ: Конкретни, реалистични и амбициозни цели за област Бургас - E-Burgas.com

Нов старт на програмата за саниране, изграждане на четирилентови пътища и акцент върху висшето образование са част от задачите пред кандидатите за народни представители 

Нов старт на програмата за саниране на блокове, болници и училища, изграждане на четирилентови пътища и акцент върху висшето образование. Това са част от целите и задачите, които си поставиха кандидатите за народни представители от листата на коалицията ГЕРБ и СДС в област Бургас. 

Днес кампанията им бе официално открита в Морското казино на Бургас, където присъстваха водачът на листата Любен Дилов - син и част от другите кандидати. Поради ограничителните мерки за събрания на закрито от ГЕРБ бяха решили да не канят всичките 28 души в листата, като обещаха, че всички граждани ще имат възможност да се срещнат с тях по време на кампанията през следващия месец.

"Спазихме принципът да имаме представителност на младежките организации и на експертно ниво. Имаме силата и самочувствието за тези избори, защото винаги сме си спазвали обещанията - най-вече тези към Бургас и региона. Миналата седмица направихме отчет от това какво сме поели като ангажимент и какво сме свършили. Вие сте свидетели, че всичко, което сме обещали по време на предишната кампания е изпълнено" заяви Димитър Бойчев, който е на четвърто място в листата на коалицията.

По думите му и този път програмата е изпълнена с местни ангажименти с конкретни проекти. 

"Както винаги ние залагаме на конкретни и реалистични цели. През следващия мандат основното предизвикателство е справянето с ковид пандемията, както и социалните и икономически последствия от нея. Наша основна задача, че бъде възстановяването на икономиката." заяви Ивелина Василева, която представи националните аспекти в кампанията. 

ГЕРБ поема ангажимент в края на мандата през 2025 година средната работна заплата да бъде минимум 2000 лв, заяви Василева В сферата на образованието тя ще бъде дори по-висока - 2500 лв за учителите. и 2800 за преподавателите във висшите учебни заведения.. След четири години БВП на страната трябва да достигне 100 млрд. евро, а 5% от него ще бъдат насочени към инвестиции за модернизацията на образованието. 

"За нас е изключително важно транспортната свързаност да продължи своето развитие. Предстои да изградим четирилентов достъп до малките населени места - Бургас - Айтос, Бургас - Средец, Бургас - Царево и Бургас - Малко Търново." заяви Деница Николова, която е на трето място в листата на кандидатите за народно представители от ГЕРБ. 

Важен акцент в програмата на ГЕРБ е и рестарт на програмата за енергийна ефективност, по която бяха санирани стотици блокове в цяла България. По тази програма Бургас е първенец, а в момента над сто блока в града са одобрени и чакат финансиране от бъдещото правителство. 

"Справедливо програмата да бъде честна за всички граждани и да бъдат допустими и еднофамилни сгради. Затова те ще бъдат включени в обхвата на новата национална програма за саниране. В новата програма ще бъде даден шанс на гражданите сами да произвеждат своята енергия. Ще дадем шанс на над 200 сгради в областта да бъдат финансирани" заяви шестият в листата Жечо Станков. Той допълни, че държавата ще продължи да подпомага общините в санирането и модернизирането на болници, детски градини и  училища. 

Темата за висшето образование, което е акцент в програмата на коалицията ГЕРБ-СДС бе коментирана от водачът на листата Любен Дилов - син. 

"Бургас е на челно място в страната по резултати в началното и средното образование, но е доста зле във висшето. Отварянето на един медицински факултет изобщо не е достатъчно. Затова сме готови на бял и открит лобизъм, за да можем да обясним на нашите колеги в бъдещия парламент, че мораториума върху разкриването на факултети не е много добра идея. Бургас е най-големият град в Югоизточна Европа и портал към Азия. Тук трябва да има висши училища по аутсорсинг и IT технологии" заяви Любен Дилов - син.

Последен се изказа и кметът Димитър Николов, който заяви увереност, че кандидат депутатите от ГЕРБ ще изпълнят всички свои поето ангажименти по време на кампанията. 

"Няма време за губене, ние не само трябва да гоним Европа, а и да изпреварваме другите градове, ако искаме Бургас да е град на младите хора, на бохемите, мястото, в което всеки може да реализира своя живот и своята мечта“, заяви Димитър Николов.

 

 

Свързани статии
Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев" Слави Трифонов: "Има такъв народ" няма да се коалира с нито една партия "Демократична България" смаза ГЕРБ и ИТН в най-големия избирателен район Машините решили проблема с невалидните бюлетини ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП Люта битка за всеки глас между ГЕРБ и ИТН за първото място в страната Слави Трифинов обявява в 11:00 часа днес плановете на "Има такъв народ"
Тагове
Избори 2021
Коментари

Още от последните новини