Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно

Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно - E-Burgas.com

Решението на Щаба не ни изненада. За пореден път не спазиха обещания, които бяха поели към нашия бранш. Това заяви по БНТ Емил Коларов – председател на Сдружение на заведенията в България, по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.

“Не ни е ясно как при явно несправяне с пандемията, което го показват резултатите, мерките остават, но не се затягат. Така ще продължим дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират много повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията - това са големите нехранителни магазини, всякакви коледни базари”, продължи той.

По думите му браншът е “изкупителна жертва”.

“Изобщо не смятаме, че заведенията са най-големият разпространител на заразата. Това още не е доказано. Въпросът е, че отново станахме изкупителна жертва и ние така се приемаме. Това е абсолютна дискриминация към нашия бранш”, категоричен беше Коларов.

Според него хората навсякъде ще празнуват на 31-ви декември и то безконтролно и без абсолютно никакви мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Видя се, че има такива, които не спазиха досега ограниченията.

Според Коларов хората ще се събират в затворени помещения, без вентилация, никой няма да спазва мерки. Изобщо Нова година ще се празнува. Не е ли по-добре да се празнува като има някакъвконтрол и влезнат средства в бюджета, каза още Коларов.

Какво още каза председателят на Сдружението на заведенията в България вижте във видеото.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа 25% от заведенията загубили битката с пандемията Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април
Тагове
нова година мерки заведения локдаун
Коментари

Още от последните новини