Експерти съветват как да шофираме безопасно

Експерти съветват как да шофираме безопасно - E-Burgas.com

Експертът по пътна безопасност Росен Рапчев гостува в студиото на bTV и даде ценни съвети на шофьорите как да карат кола безопасно. Според него най-сложната и опасна маневра е изпреварването, особено когато пред нас има друг шофьор, извършващ същата маневра.

Лятото е най-тежкият сезон за катастрофи и обикновено те стават на пътища без разделител. Магистралите се оказват по-безопасни. Липсата на разделител и добра преценка за изпреварването са факторите, които водят до загуба на живот, каза Рапчев.

Той припомни, че шофьорите нямат право да изпреварват повече от едно превозно средство по закон. Трябва да имате ясна преценка и видимост какво се случва, допълва експертът.

При изпреварване трябва да има дистанция за видимост. Дистанцията ни дава възможност също за по-висока скорост, с която да изпреварим. Коланите и детските столчета спасяват живот, а телефонът също може да ви убие, каза още Рапчев.

Свързани статии
Продават на търг конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори в Бургас Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто Сериозен скок на цените на колите втора ръка, за нов автомобил се чака близо година България сред държавите с най-стар автопарк и най-неподготвени млади шофьори Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки)
Тагове
автомобили
Коментари