Екшън с бракониери в Бургас, зарязаха си колата и избягаха от полицията (Снимки)

Екшън с бракониери в Бургас, зарязаха си колата и избягаха от полицията (Снимки) - E-Burgas.com

Пореден екшън с бургаски бракониери вдигнаха на крак инспектори от ИАРА и полицията. След дълго наблюдение и преследване на микробуси, със съмнение за нерегламентиран превоз на прясна риба, органите успели да заловят единия автомобил.

Другият шофьор на микробус е зарязал превозното си средство и е успял да избяга от местонарушението. Малко по-късно самоличността му била установена. Контролните органи на ИАРА извършили проверка на  микробусите и установили, че се превозва охладена прясна риба от вида шаран, платика и бяла риба с общо тегло 295 кг. Двете превозни средства не са лицензирани за превоз на риба и други водни организми по чл. 246 от ЗВД, а за превозваната риба липсват документи, установяващи произхода й.

След телефонно обаждане на единия от нарушителите, са донесени документи за произхода на рибата, на които се установява истинността им. На лицето, чиято собственост са и двата микробуса са съставени 2 акта от контролните органи на ИАРА за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

Галерия
Свързани статии
Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни ИАРА вгорчи бракониерите, зарадва обитателите в зоопарка в Айтос Бракониерите на Мандра понесоха нов удар Извадиха 2 км бракониерски мрежи от Мандра (Снимки) Зачестяват бракониерските набези в Черно море Извадиха 7 броя "драги" край пристанището в Ахтопол (Снимки) Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки)
Тагове
бракониери
Коментари

Още от последните новини