Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран

Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

След неуспешния опит корабът да бъде разтоварен, сега се очаква подобряване на времето, за да се поднови операцията. Екипажът още не е изявил желание да бъде евакуиран, въпреки изграждането на съоръжение от спасителните екипи, показа репортаж на БНТ.

От община Каварна потвърдиха, че има къде да бъде настанен екипажът, ако изявят желание да бъдат евакуирани, ще им бъде оказана медицинска помощ, ще бъдат карантинирани, а след това и евентуално разпитани, тъй като по случая вече има образувано досъдебно производство.

Времето на Камен бряг днес е слънчево, но вятърът продължава да се усилва. Вълнението на морето също ще се вдигне. На 12-ия ден от засядането на кораба почти няма промяна в местоположението му.

Синоптиците прогнозилат подобряване на времето рез следващата седмица - очаква се корабът отново да бъде укрепен и да бъде подновено разтоварването на товара, намиращ се в хамбара на плавателния съд.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения
Тагове
кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини