Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран

Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

След неуспешния опит корабът да бъде разтоварен, сега се очаква подобряване на времето, за да се поднови операцията. Екипажът още не е изявил желание да бъде евакуиран, въпреки изграждането на съоръжение от спасителните екипи, показа репортаж на БНТ.

От община Каварна потвърдиха, че има къде да бъде настанен екипажът, ако изявят желание да бъдат евакуирани, ще им бъде оказана медицинска помощ, ще бъдат карантинирани, а след това и евентуално разпитани, тъй като по случая вече има образувано досъдебно производство.

Времето на Камен бряг днес е слънчево, но вятърът продължава да се усилва. Вълнението на морето също ще се вдигне. На 12-ия ден от засядането на кораба почти няма промяна в местоположението му.

Синоптиците прогнозилат подобряване на времето рез следващата седмица - очаква се корабът отново да бъде укрепен и да бъде подновено разтоварването на товара, намиращ се в хамбара на плавателния съд.

Свързани статии
Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяване Отчетено е постепенно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели във водата край Камен бряг Двама от "Вера Су" за постоянно в ареста Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Карантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в Каварна Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба 16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатите
Тагове
кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини