Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки)

Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в

Бюджетът на община Бургас за 2021 бе гласуван вчера, но вече започна работата по реализирането му. Както е известно голяма част от акцента му е върху междублоковите пространства.

Вече започна работата около бл. 16 в к-с „Славейков“. "Активни жители от района подадоха един от първите проекти по новата програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Това, което поискаха, е това, което ще изпълним – изграждане на нова детска площадка + фитнес зона, подмяна на цялото парково осветление, ремонт на алейната мрежа, поставяне на нова паркова мебел и допълнително озеленяване", сподели кметът Димитър Николов днес на място.

Междувременно до блок 9 в к-с „Изгрев“ започна изграждането на паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване. Обектът се намира в непосредствена близост до ул. „Петко Задгорски“. В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Отново в „Изгрев“, при блок 62 и 64, по желание на жителите изпълняваме паркинг с около 70 броя паркоместа, благоустрояване, осветление и озеленяване.

"С одобрения бюджет тази година работата по благоустрояване ще се разгърне на още много места в града като сериозен акцент ще бъдат междублоковите пространства", каза още бургаският кмет.

125 са подадените заявления по програмата от всички комплекси и съставни селища, като за 50 от тях вече са разработени идейни схеми, съобразно исканията на жителите.

Галерия
Свързани статии
Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни Междублоково пространство в "Изгрев" придобива чуден вид (Снимки) Нов паркинг за четвърт милион лева изграждат в Созопол Затварят паркинга край солниците заради почистване в района Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки)
Тагове
изгрев славейков бюджет инфраструктура паркинг
Коментари