Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки)

Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в

Бюджетът на община Бургас за 2021 бе гласуван вчера, но вече започна работата по реализирането му. Както е известно голяма част от акцента му е върху междублоковите пространства.

Вече започна работата около бл. 16 в к-с „Славейков“. "Активни жители от района подадоха един от първите проекти по новата програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Това, което поискаха, е това, което ще изпълним – изграждане на нова детска площадка + фитнес зона, подмяна на цялото парково осветление, ремонт на алейната мрежа, поставяне на нова паркова мебел и допълнително озеленяване", сподели кметът Димитър Николов днес на място.

Междувременно до блок 9 в к-с „Изгрев“ започна изграждането на паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване. Обектът се намира в непосредствена близост до ул. „Петко Задгорски“. В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Отново в „Изгрев“, при блок 62 и 64, по желание на жителите изпълняваме паркинг с около 70 броя паркоместа, благоустрояване, осветление и озеленяване.

"С одобрения бюджет тази година работата по благоустрояване ще се разгърне на още много места в града като сериозен акцент ще бъдат междублоковите пространства", каза още бургаският кмет.

125 са подадените заявления по програмата от всички комплекси и съставни селища, като за 50 от тях вече са разработени идейни схеми, съобразно исканията на жителите.

Галерия
Свързани статии
Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Нов паркинг и алеи ще изникнат в "Изгрев" (Снимки) Исторически бюджет за Айтос, вдигат парите за спорта с 20 хил. лева Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище Общинският съвет в Бургас гласува Бюджет 2021 Поморие няма да вдига данъците през 2021 Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркирането Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник" Стабилен бюджет няма да вкарва Айтос в дългове през 2021
Тагове
изгрев славейков бюджет инфраструктура паркинг
Коментари

Още от последните новини