Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки)

Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в

Бюджетът на община Бургас за 2021 бе гласуван вчера, но вече започна работата по реализирането му. Както е известно голяма част от акцента му е върху междублоковите пространства.

Вече започна работата около бл. 16 в к-с „Славейков“. "Активни жители от района подадоха един от първите проекти по новата програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Това, което поискаха, е това, което ще изпълним – изграждане на нова детска площадка + фитнес зона, подмяна на цялото парково осветление, ремонт на алейната мрежа, поставяне на нова паркова мебел и допълнително озеленяване", сподели кметът Димитър Николов днес на място.

Междувременно до блок 9 в к-с „Изгрев“ започна изграждането на паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване. Обектът се намира в непосредствена близост до ул. „Петко Задгорски“. В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Отново в „Изгрев“, при блок 62 и 64, по желание на жителите изпълняваме паркинг с около 70 броя паркоместа, благоустрояване, осветление и озеленяване.

"С одобрения бюджет тази година работата по благоустрояване ще се разгърне на още много места в града като сериозен акцент ще бъдат междублоковите пространства", каза още бургаският кмет.

125 са подадените заявления по програмата от всички комплекси и съставни селища, като за 50 от тях вече са разработени идейни схеми, съобразно исканията на жителите.

Галерия
Свързани статии
Актуализацията на бюджета вече е факт Млади бургазлии с идея за терена под стария кожен диспансер (Снимки) Мъката по актуализация на бюджета продължава трети ден Започна ВиК-ремонтът на възлово кръстовище в "Изгрев" Готов е новият паркинг в "Братя Милядинови", вижте къде е (Снимки) Затварят възлово кръстовище в "Изгрев" две седмици заради ремонт, променят и маршрута на Б1 Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета Нов малък паркинг в "Братя Миладинови" ще бори трафика в комплекса Стефан Янев: Държавният бюджет за 2021 е бил изразходван още първите 4 месеца Хиляди посрещнаха днешния изгрев в Бургас
Тагове
изгрев славейков бюджет инфраструктура паркинг
Коментари

Още от последните новини