ЦИК купува нови 1500 машини за 6,5 млн. лв.

ЦИК купува нови 1500 машини за 6,5 млн. лв. - E-Burgas.com
Снимка bTV

Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за купуването на допълнителните 1500 машини за изборите на 11 юли. Максималната стойност е в размер на 6,5 млн. лв. без ДДС, пише frognews.bg.

Заради кратките срокове за купуването на устройствата, определени от Изборния кодекс, процедурата за доставка с фирмата "Сиела Норма" ще е по договаряне без предварително обявление. Те засягат секциите с над 300 избиратели, където ще се гласува изцяло машинно, обясни ред "Евроком"  зам.-председателят на ЦИК Емил Войнов.

Допълнителна доставка на още до 500 устройства при необходимост е възложена за президентските избори. Доставчикът отговаря за логистиката и техническото обслужване на всички 11 100 устройства, както и обучението на ЦИК, РИК и секционните комисии.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите
Тагове
цик машини избори
Коментари

Още от последните новини