Цената на безина достигна нови рекорди

Цената на безина достигна нови рекорди - E-Burgas.com

Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности. За дизела тя е над 3,10-3,12 за лева за литър. Според Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива това е най-високата цена, която той помни. Ценообразуването е на всеки 10 дни. Средното поевтиняване на петрола е с 1 или 2 долара, каза по bTV Хаджидимитров. Много дълго време компаниите работиха с много малка надценка, което много бавно се отрази на увеличаването на цените, каза още той.

По думите му хората са спрели да пътуват през последните 2 седмици, което допълнително е повлияло на цените. Хаджидимитров каза, че е трудно да се направи твърда прогноза за поевтиняване на горивата, защото те зависят от събитията в света.

Пределна цена ще има ако се случи нещо извънредно на международните пазари, като ако спре вноса на руски горива. Ако барела стигне над 150 долара, цената на горивата ще бъде над 3,50-3,60, каза Хаджииванов.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина
Тагове
цени горива
Коментари

Още от последните новини