Цената на безина достигна нови рекорди

Цената на безина достигна нови рекорди - E-Burgas.com

Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности. За дизела тя е над 3,10-3,12 за лева за литър. Според Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива това е най-високата цена, която той помни. Ценообразуването е на всеки 10 дни. Средното поевтиняване на петрола е с 1 или 2 долара, каза по bTV Хаджидимитров. Много дълго време компаниите работиха с много малка надценка, което много бавно се отрази на увеличаването на цените, каза още той.

По думите му хората са спрели да пътуват през последните 2 седмици, което допълнително е повлияло на цените. Хаджидимитров каза, че е трудно да се направи твърда прогноза за поевтиняване на горивата, защото те зависят от събитията в света.

Пределна цена ще има ако се случи нещо извънредно на международните пазари, като ако спре вноса на руски горива. Ако барела стигне над 150 долара, цената на горивата ще бъде над 3,50-3,60, каза Хаджииванов.

Свързани статии
Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Поне 50% по-скъпи храни наесен
Тагове
цени горива
Коментари

Още от последните новини