Бюрото по труда намира работа на все повече хора, но на ден се регистрират над 1500

Бюрото по труда намира работа на все повече хора, но на ден се регистрират над 1500 - E-Burgas.com
news.bg

В последните две седмици се наблюдава трайна тенденция повече хора да намират работа на ден отколкото да се регистрират като безработни в бюрата по труда, съобщи Министерството на социалната политика.

В последната седмица от извънредното положение средно по 1225 души на ден са били устройвани на пазара на труда, а от 25 до 29 май броят им се е увеличил с 26% - до 1547 на ден. В същото време дневно се регистрират по средно 1000 безработни, колкото бяха и преди кризата. Ако тази тенденция се запази и през юни, близо 60% от безработните ще намерят работа, включително и в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, обобщава ведомството.

От 13 март до момента 46 162 души са започнали работа, като почти половината - в преработващата промишленост. Над 20% са предпочели да се занимават с търговия и ремонт на автомобили. Близо 10% са станали строители, а 8% са били наети в държавната и общинска администрация.

Освен в тези дейности, безработни са започнали работа и в сферите на транспорта, професионалните дейности и научните изследвания, образованието, селско, горско и рибно стопанство, хотелиерство и ресторантьорство и др.

Свързани статии
80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Организират безплатни обучения по английски за безработни и лица с увреждания в Бургас Над 7000 украинци са наети на работа у нас Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Бюрото по труда открива информационен пункт до Часовника 6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Над 10 хил. са безработните в област Бургас през 2021 година Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа
Тагове
безработни бюро по труда работа
Коментари

Още от последните новини