Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео)

Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) - E-Burgas.com

Митнически служители от ТД Митница Бургас задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация.

На 23.09.2021 г., около 08.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с влекач, с българска регистрация, управляван от български гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с изпращач на стоките турска фирма и получател – българска фирма. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, при пролъчване на превозното средство със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват подозрителни зони в товара на автомобила. При последвалата физическа проверка е установено, че е била изградена т. нар „тапа“ и зад бутилките с омекотители в кашоните са открити препарати за растителна защита.

Задържани са  21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита. 

Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 321 000 лева. В товара на автомобила са открити при проверката и недекларирани 68 500 броя памперси.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически служител от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Работата по случая продължава.

От началото на годината, включително този случай, са задържани общо 24 860,5 литра и 3912,9 кг препарати за растителна защита. Над 10 000 литра от тях са задържани от Агенция „Митници“ в рамките на международна операция SILVER AXE VI.

 

Свързани статии
Пореден удар на бургаските митничари Бургаските митничари с нов удар по контрабандата на границата Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Задържаха молдовец, обвинен в контрабанда на секс стимуланти Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево" Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв. Топ удар на бургаските митничари на "Лесово" Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево" Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари
Тагове
контрабанда капитан андреево
Коментари

Още от последните новини