Бургаски митничари иззеха близо 500 литра ракия от нелегален склад

Бургаски митничари иззеха близо 500 литра ракия от нелегален склад  - E-Burgas.com

Митнически служители разкриха склад за нелегален алкохол в района на село Лозенец, община Стралджа, който реализирал стоката си чрез обяви в интернет.

Служители от дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Централно митническо управление София  засичат подозрителна обява за продажба на алкохол в сайт за безплатни обяви в интернет. Митнически служители от отдел МРР в Митница Бургас  установяват контакт с продавача и представяйки се за клиенти  договарят  закупуването на  определено количество.

Търговецът  първоначално определя неутрално място за среща, но в последствие, за да получат покупката си,  той отвежда „клиентите" до склад с алкохол, който се намира в пристройка в двора на обитаема къща в село Лозенец. При последвалата митническа проверка  от нелегалния склад са иззети  489 литра етилов  алкохол в пластмасови бутилки и туби, с цвят и мирис на ракия. Не са представени никакви документи за произход на алкохола и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от експертизата ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Операцията по разкриването на склада с нелегален алкохол  е извършена на 3 януари 2017 г. със съдействието на служители от ОД на МВР Ямбол. Работата по случая продължава.

Коментари

Още от последните новини