Бургас търси начини за сътрудничество с Турция след кризата

Бургас търси начини за сътрудничество с Турция след кризата - E-Burgas.com

"Кризата ни сближи и отвори нови възможности", уверена е Н.Пр. Айлин Секизьок

Кметът на Бургас Димитър Николов и посланикът на Турция Н.Пр. Айлин Секизкьок обсъдиха възможностите за динамично регионално сътрудничество след отшумяване на  кризата от коронавируса на среща в Бургас.

Нейно превъзходителство за първи път посещава града и сподели положителните си впечатления от града.

"Кризата ни сближи и отвори нови възможности за сътрудничество между нашите съседни държави", заяви по време на срещата кметът Николов. Според посланик Секизкьок отличната комуникация, изразената съпричастност и двустранната помощ между България и Турция по време на епидемията, са затвърдили добрите взаимоотношения между двете държави.

Кметът Николов благодари на Н.Пр. Секизкьок за дарението от защитни облекла в пика  на кризата. На срещата присъстваха Генералният консул на Р. Турция в Бургас Сенем Гюзел,зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Весна Балтина и представители на посолството.

Свързани статии
Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г Бургазлийката Татяна Ламбова, носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г грабна короната на международния конкурс за красота Mrs. Planet Първият Коледен бал с маски в Бургас!
Тагове
турция бургас сътрудничество
Коментари

Още от последните новини