Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове

Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове - E-Burgas.com

Сред методите са и заплахи за гласуване

"Към 9:00 ч. на 10 ноември сигналите за престъпления против изборните права на гражданите са 332. По всеки от тях се извършва проверка, материалите се докладват по съответния ред. Цените на глас варират от 20 до 100 лева", съобщи началникът на сектор "Икономическа полиция" гл. инспектор Иван Николов пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че сред методите са и заплахите за гласуване. Най-много сигнали има на територията на Бургас, Враца, Пловдив и Сливен, а схемите са широко известни на обществото. Предлагат се пари, дърва за огрев, опрощаване на задължения в хранителни магазини, плащане на вноски по кредити и заеми. 

"Районите с по-бедно население са по-податливи на купуване на гласове", отбеляза гл. инспектор Иван Николов. 

"Хората подават сигнали на посочените телефони, имейли и в структурите на МВР, нямат притеснения. Отчасти се забелязват и анонимни сигнали. На места колегите работят извънредно", каза още началникът на сектор "Икономическа полиция".

Свързани статии
МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори Над 9100 проверки са извършени от началото на акцията по пътищата В първите часове на акцията: Дрогирани и пияници зад волана са заловени навсякъде Започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотици Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна "Пътна полиция" с нова акция в страната, следят за колани и каски Бургазлия написа ПИН-а върху дебитната си карта, по-късно установи лиспата на 4,5 бона Акция "Дрога" се провежда в цялата страна
Тагове
купуване гласове акция вот
Коментари

Още от последните новини