Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове

Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове - E-Burgas.com

Сред методите са и заплахи за гласуване

"Към 9:00 ч. на 10 ноември сигналите за престъпления против изборните права на гражданите са 332. По всеки от тях се извършва проверка, материалите се докладват по съответния ред. Цените на глас варират от 20 до 100 лева", съобщи началникът на сектор "Икономическа полиция" гл. инспектор Иван Николов пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че сред методите са и заплахите за гласуване. Най-много сигнали има на територията на Бургас, Враца, Пловдив и Сливен, а схемите са широко известни на обществото. Предлагат се пари, дърва за огрев, опрощаване на задължения в хранителни магазини, плащане на вноски по кредити и заеми. 

"Районите с по-бедно население са по-податливи на купуване на гласове", отбеляза гл. инспектор Иван Николов. 

"Хората подават сигнали на посочените телефони, имейли и в структурите на МВР, нямат притеснения. Отчасти се забелязват и анонимни сигнали. На места колегите работят извънредно", каза още началникът на сектор "Икономическа полиция".

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Мъж получи условна присъда за търговия с вот 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна
Тагове
купуване гласове акция вот
Коментари

Още от последните новини