Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове

Бургас сред териториите с най-много сигнали за купуване на гласове - E-Burgas.com

Сред методите са и заплахи за гласуване

"Към 9:00 ч. на 10 ноември сигналите за престъпления против изборните права на гражданите са 332. По всеки от тях се извършва проверка, материалите се докладват по съответния ред. Цените на глас варират от 20 до 100 лева", съобщи началникът на сектор "Икономическа полиция" гл. инспектор Иван Николов пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че сред методите са и заплахите за гласуване. Най-много сигнали има на територията на Бургас, Враца, Пловдив и Сливен, а схемите са широко известни на обществото. Предлагат се пари, дърва за огрев, опрощаване на задължения в хранителни магазини, плащане на вноски по кредити и заеми. 

"Районите с по-бедно население са по-податливи на купуване на гласове", отбеляза гл. инспектор Иван Николов. 

"Хората подават сигнали на посочените телефони, имейли и в структурите на МВР, нямат притеснения. Отчасти се забелязват и анонимни сигнали. На места колегите работят извънредно", каза още началникът на сектор "Икономическа полиция".

Свързани статии
Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга 550 образувани преписки за изборни нарушения Продължават акциите срещу търговията с гласове в страната Рали шампиони ще консултират шофьори по време на акция "Зима" Започва вторият етап от акция "Зима" Засилват контрола на товарните автомобили в региона Продължават акциите срешу купуването и продаването на гласове Започна акция срещу купуването на гласове в Бургаско, първите удари са в Камено и Средец Доброволци от американско батальон ще участват в еко акция край моста Кат стартира акция "Зима" от 1 ноември
Тагове
купуване гласове акция вот
Коментари

Още от последните новини