Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия

Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия - E-Burgas.com

Общината ще продължи да се бори със завишените цени на тока с още проекти за зелена енергия, тъй като Бургас е подходящо място за фотоволтаични инсталации. Това заяви кметът Димитър Николов по време на представянето на Бюджет 2022, който е в размер на почти 397 млн.лв.

До момента общината е на загуба с 8 млн. лв. вследствие на повишените цени на ел енергията и горивата. За да осигури тези средства администрацията на Николов се лишава от редица други дейности, тъй като няма как общината да не си плаща сметките.

„Борим се и създаваме максимални мерки за енергийна ефективност, масово сменяме осветителните тела, за 2021 сме спестили около 200 хил лв. от ел енергия. Тази година този подход ще продължи, ще инвестираме 400 хил лв. за дадовършим цялостно осветлението“, сподели Николов, като очаква инвестираните средства да бъдат възстановени до 2 години.

По отношение на волтаичните инсталации Димитър Николов, отправи апел към правителството за премахване на бюрократичната бариера по отношение на нормативната уредба. Предварителните съгласувания с куп институции и безкрайните еко оценки значително затрудняват реализацията на такива инвестиции.

Свързани статии
Къде е златото ли? В Galleria Бургас! Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи
Тагове
бургас зелена енергия ток
Коментари

Още от последните новини