Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия

Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия - E-Burgas.com

Общината ще продължи да се бори със завишените цени на тока с още проекти за зелена енергия, тъй като Бургас е подходящо място за фотоволтаични инсталации. Това заяви кметът Димитър Николов по време на представянето на Бюджет 2022, който е в размер на почти 397 млн.лв.

До момента общината е на загуба с 8 млн. лв. вследствие на повишените цени на ел енергията и горивата. За да осигури тези средства администрацията на Николов се лишава от редица други дейности, тъй като няма как общината да не си плаща сметките.

„Борим се и създаваме максимални мерки за енергийна ефективност, масово сменяме осветителните тела, за 2021 сме спестили около 200 хил лв. от ел енергия. Тази година този подход ще продължи, ще инвестираме 400 хил лв. за дадовършим цялостно осветлението“, сподели Николов, като очаква инвестираните средства да бъдат възстановени до 2 години.

По отношение на волтаичните инсталации Димитър Николов, отправи апел към правителството за премахване на бюрократичната бариера по отношение на нормативната уредба. Предварителните съгласувания с куп институции и безкрайните еко оценки значително затрудняват реализацията на такива инвестиции.

Свързани статии
Първият Коледен бал с маски в Бургас! Бизнесът подава ръка на благотворителния бал на Мисис Бургас Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас Русокосата красавица Зорница Петкова е новата Кралица на Бургас Атрактивно жури с обичани лица от малкия екран ще оценяват и избират претендентките в конкурса Кралица на Бургас 2023 г Камен от Hell’s Kitchen приготвя вкусни гозби на конна база „Парк Езеро“- Бургас Четиринадесет красавици от Бургас ще се борят да грабнат короната в конкурса Кралица на Бургас 2023 Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО)
Тагове
бургас зелена енергия ток
Коментари

Още от последните новини