Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия

Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия - E-Burgas.com

Общината ще продължи да се бори със завишените цени на тока с още проекти за зелена енергия, тъй като Бургас е подходящо място за фотоволтаични инсталации. Това заяви кметът Димитър Николов по време на представянето на Бюджет 2022, който е в размер на почти 397 млн.лв.

До момента общината е на загуба с 8 млн. лв. вследствие на повишените цени на ел енергията и горивата. За да осигури тези средства администрацията на Николов се лишава от редица други дейности, тъй като няма как общината да не си плаща сметките.

„Борим се и създаваме максимални мерки за енергийна ефективност, масово сменяме осветителните тела, за 2021 сме спестили около 200 хил лв. от ел енергия. Тази година този подход ще продължи, ще инвестираме 400 хил лв. за дадовършим цялостно осветлението“, сподели Николов, като очаква инвестираните средства да бъдат възстановени до 2 години.

По отношение на волтаичните инсталации Димитър Николов, отправи апел към правителството за премахване на бюрократичната бариера по отношение на нормативната уредба. Предварителните съгласувания с куп институции и безкрайните еко оценки значително затрудняват реализацията на такива инвестиции.

Свързани статии
За първи път Бургас ще е домакин на модни ревюта и голям международен конкурс в един ден От понеделник пускат в продажба билети за "Бургас и морето" Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения Ето кои песни ще чуем на "Бургас и морето 2022" Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Реновират и създават нови зелени пространства в Бургас Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Приемът за песни на "Бургас и морето" е до 17 май
Тагове
бургас зелена енергия ток
Коментари

Още от последните новини