Бургас с рекорден брой ковид легла, големият проблем остава намирането на персонал

Бургас с рекорден брой ковид легла, големият проблем остава намирането на персонал - E-Burgas.com

По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента

Бургас трайно се нарежда на второ място по брой новозаразени от коронавирус у нас. Заради ръста на заболели, постоянно се налага да се разкриват допълнителни легла в COVID отделенията на болниците. Въведени бяха и по-строги мерки като носене на маски на открито и вечерен час за младежите.

В Бургаска област са разкрити рекордните 623 легла. По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента. В петък се наложи кардиологията на държавната болница да бъде също трансформирана в COVID отделение и така на практика целият терапевтичен корпус на лечебното заведение е предназначено за място за лечение на пациенти с COVID-19.

"Едно голямо предизвикателство пред ръководството на болницата и ръководните органи е намирането на персонал. Все още се справят, защото при разкриването на дадено отделение, те са длъжни и да осигурят съответното отделение, което е закрито. Персоналът се разделя на два потока - едните работят в съответното Ковид отделeние, а други се командироват. Засега се справят, но не се знае засега. Взаимнозаменяеми сме все още, надявам се да се справим", каза д-р Светослав Тодоров - УМБАЛ-Бургас.

 

Свързани статии
Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството Българи от чужбина създадоха детски кът в бургаската болница Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас
Тагове
умбал
Коментари

Още от последните новини