Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас

Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас - E-Burgas.com

Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас. От началото годината на територията на страната са станали 611 тежки произшествия, при които са загинали 49 души, а ранените са 738. Освен превишената скорост враг номер 1 на шофьорите са алкохолът и наркотиците. В петък вечерта се проведе специализирана полицейска операция на територията на София. 

Екип на NOVA тръгна с органите на реда на лов за нарушители в столицата. Пътните полицаи са въоръжени с тестове за алкохол и наркотици.

„Не се притеснявам от подобни проверки. Досега съм имал само дребни нарушения за превишаване на скоростта”, коментира един от проверените шофьори.

Полицаите обаче установяват, че регистрационният номер на автомобила не е осветен, за което съставят фиш.

„По принцип имах такъв проблем и го оправях, но не знам какво става. Сигурно нещо с жиците”, каза още мъжът.

Проверката продължи с още няколко души, но нарушители не бяха открити. По преценка на пътните полицаи един от спрените  беше проверен и за наркотици, но  и тук тестът беше отрицателен.

Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ уточни, че най-често се употребяват по-достъпните наркотици като амфетамини, метамфетамини и марихуана.

Свързани статии
Таксиметрови шофьори отново плашат с протести Пияници зад волана продължават да застрашават животи в Бургаско „Пътна полиция“ затяга колана в Бургас, отнеха шест книжки за седмица АПИ предупреждава шофьорите за влошаване на времето МВР предупреждава шофьорите, че времето се влошава ЧСИ ще запорира сметки на шофьорите с неплатени глоби? Спряха навреме дрогиран шофьор без книжка в Несебър Пияници продължават да застрашават животи по пътищата в Бургаско Осем шофьорски книжки „изгоряха“ по време на акция „Скорост“ в Бургаско
Тагове
пияни дрогирани шофьори
Коментари

Още от последните новини