Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега

Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега - E-Burgas.com
Снимка БТА

Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред съдебната палата в София в подкрепа на техен колега от Ямбол, който беше прострелян по време на работа през 2017 година. Демонстрацията е и срещу решението на съда.

На 11.12.2017 Апостол Вълчев беше прострелян, докато е на работа, от двама клиенти край Ямбол. Последваха серия от съдебни дела, намаляване на присъдите на извършителите и изменение на обвинението от предумишлен опит за убийство с цел грабеж на "сплашване" и средна телесна повреда, обясниха организаторите на протеста.

Няма човек от бранша, който да не е бил обект на агресия. Когато видя, че клиенти искат да спра, но не са в трезво състояние, ги подминавам. Проблемът е, когато си поръчат такси по телефона. Тогава не знаеш на какви хора ще попаднеш, разказа пред БТА един от протестиращите, таксиметроф шофьор с над десет години опит.

Според работещите в бранша основният проблем е, че са премахнати радиостанциите, чрез които преди години таксиметровите шофьори общуваха и приемаха заявки. Когато имахме проблем, се обаждах по радиостанцията и колеги идваха, а сега, когато сме с таблети, това е невъзможно, разказва друг от протестиращите.

По думите им, има нужда от законови промени, но не са оптимисти, че те могат да се случат. Липсва и обединение на работещите в сферата. Една от причините отново е липсата на радиостанциите." Преди си говорехме по тях. Ако сега ги имаше - колите тук и протестиращите щяха да са много повече", каза друг от събралите се в подкрепа на Апостол Вълчев. Друг проблем, който посочиха от бранша, е липсата на паник бутон в колите, който преди години е бил задължителен, но по-късно е премахнат като изискване.

Протестът започна на пл. "Княз Александър I Батенберг", където шофьорите от протеста паркираха своите коли, а по-късно се преместиха пред Съдебната палата.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
таксиметрови шофьори бакшиши протест
Коментари