Нови 26 дрогирани и пияни водачи за установени само за ден

Нови 26 дрогирани и пияни водачи за установени само за ден - E-Burgas.com

В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Четиринайсет от установените водачи са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Общо 8021 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 117 водачи и пътници. Съставени са 2010 фиша и 580 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол" са проверени 1342 МПС и 1610 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 360 фиша и 101 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа, уточняват от МВР.

Двама души са загинали, а 26 са ранени при 22 тежки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Свързани статии
Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя 1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца 35 пияни и дрогирани шофьори са регистрирани за денонощие 520 пияни и дрогирани шофьори са влезли в затвора от началото на годината Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Заловиха опасни пияници зад волана в Айтос Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас
Тагове
пияни дрогирани
Коментари

Още от последните новини