Близо 700 са ваксинирани за ден у нас

Близо 700 са ваксинирани за ден у нас - E-Burgas.com

Ваксинираните вчера в четири части на страната са 699 души. Най-много са ваксинираните в Пловдив, следват ги в София, Бургас и София област, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който вчера стана първият имунизиран в страната срещу коронавирус, предаде "Дарик".

Вчера във ВМА беше ваксиниран началникът на болницата ген. Венцислав Мутафчийски, а в "Пирогов" - шефът на лечебното заведение Асен Балтов.ой каза още, че няма данни някой да е проявил странични реакции. „Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма”, поясни проф. Ангелов. Здравният министър каза също, че църквата подкрепя ваксинирането.

Поставянето на ваксината срещу COVID-19 на медици на първа линия продължава и днес в областите Стара Загора, Враца, Велико Търново, Варна и Русе.

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари