Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента

Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента - E-Burgas.com

Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на конгрес пред световната научна общественост. Това заяви по БНТ проф. Андрей Чорбанов от БАН.

Всяка държава, която има своя разработка, може да бъде много по-независима, коментира Чорбанов.

Той допълни, че искат да има 2 форми - инхалационна и имунизационна. По думите му българската наука е свикнала да има неглижиращо отношение към нея. Чужди държави обаче имат интерес към техните разработки, а досега не са имали такъв интерес от нашата държава.

Според него прекаралите заболяването и ваксинираните в огромна степен не разпространяват вируса и не трябва да носят маски. В голям процент хората, които са се разболели март-април миналата година все още имат имунитет.

Вирусът на COVID-19 мутира бавно, в много малка степен. Все още обаче не знаем какъв е процентът на хората, които няма да бъдат засегнати от вируса. Никой обаче не е застрахован, това обаче не трябва да променя начина на живот, заяви Чорбанов.

Не би следвало да опитаме да съставим кабинет, за да бъдем зависими след това от конюнктурните партии, коментира Андрей Чорбанов. Очаква предстоящите избори да са по-честни, тъй като промените в Изборния кодекс ще го гарантират.

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС Творци подкрепят благотворително екипа на БАН за българската ваксина В Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини "Пфайзер" и "Модерна" тестват ваксина за деца над 12 години Българската ваксина - без игла, ефикасна срещу всички щамове След информация във фейсбук: РЗИ отрече да има починал лекар след поставяне на ваксина
Тагове
чорбанов ваксина
Коментари

Още от последните новини