Багери на плажа разбуниха духовете и на север

Багери на плажа разбуниха духовете и на север - E-Burgas.com
Снимка bTV

В южната част на плажа в Бяла от известно време текат ремонтни дейности, които предизвикват широк отзвук в социалните мрежи заради наличието на тежка техника на плажната ивица. Хората изразяват притеснения какво точно се прави и дали на това място няма да изникне поредния бетон в непосредствена близост до морския бряг, показа репортаж на bTV.

"В момента се изпълнява ремонт за укрепване и брегоукрпеване на местност "Шерryрна", в която се намираме, проектът е на два етапа и е с дължина 300 м. Ще бъде изградена крайбрежна алея", обясни Пеньо Ненов, кмет на Община Бяла. Той обясни, че целият регион е свлачищен и се налага навсякъде да се построят укрепителни съоръжения. 

Проектът е на стойност 1,6 млн. лв. и е одобрен през 2017 г. "Състоянието на плажа ще бъде върнат в първоначалния си вид, правим всичко възможно на 1 юли ремонтът да приключи", допълни Ненов.

Свързани статии
Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Прокуратурата извършва допълнителни проверки Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“ Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Намалят таксите за концесии на плажове у нас Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра 93% от дюните край Шабла липсват в кадастъра Глобиха нарушителя на плаж Ахтопол-Север с 1000 лв.
Тагове
багери плажове дюни бяла
Коментари

Още от последните новини