Багери на плажа разбуниха духовете и на север

Багери на плажа разбуниха духовете и на север - E-Burgas.com
Снимка bTV

В южната част на плажа в Бяла от известно време текат ремонтни дейности, които предизвикват широк отзвук в социалните мрежи заради наличието на тежка техника на плажната ивица. Хората изразяват притеснения какво точно се прави и дали на това място няма да изникне поредния бетон в непосредствена близост до морския бряг, показа репортаж на bTV.

"В момента се изпълнява ремонт за укрепване и брегоукрпеване на местност "Шерryрна", в която се намираме, проектът е на два етапа и е с дължина 300 м. Ще бъде изградена крайбрежна алея", обясни Пеньо Ненов, кмет на Община Бяла. Той обясни, че целият регион е свлачищен и се налага навсякъде да се построят укрепителни съоръжения. 

Проектът е на стойност 1,6 млн. лв. и е одобрен през 2017 г. "Състоянието на плажа ще бъде върнат в първоначалния си вид, правим всичко възможно на 1 юли ремонтът да приключи", допълни Ненов.

Свързани статии
Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите Disney и Netflix ще снимат по Черноморието Прокуратурата откри нарушения в границите на плажовете в Лозенец Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци Възрастен софиянец се удави на „Нестинарка“ Министерството на туризма започна проверки по Черноморието Слънчева събота приканва на плаж с температури до 28°
Тагове
багери плажове дюни бяла
Коментари

Още от последните новини