Багери на плажа разбуниха духовете и на север

Багери на плажа разбуниха духовете и на север - E-Burgas.com
Снимка bTV

В южната част на плажа в Бяла от известно време текат ремонтни дейности, които предизвикват широк отзвук в социалните мрежи заради наличието на тежка техника на плажната ивица. Хората изразяват притеснения какво точно се прави и дали на това място няма да изникне поредния бетон в непосредствена близост до морския бряг, показа репортаж на bTV.

"В момента се изпълнява ремонт за укрепване и брегоукрпеване на местност "Шерryрна", в която се намираме, проектът е на два етапа и е с дължина 300 м. Ще бъде изградена крайбрежна алея", обясни Пеньо Ненов, кмет на Община Бяла. Той обясни, че целият регион е свлачищен и се налага навсякъде да се построят укрепителни съоръжения. 

Проектът е на стойност 1,6 млн. лв. и е одобрен през 2017 г. "Състоянието на плажа ще бъде върнат в първоначалния си вид, правим всичко възможно на 1 юли ремонтът да приключи", допълни Ненов.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните
Тагове
багери плажове дюни бяла
Коментари

Още от последните новини