БАБХ налази Южното Черноморие

БАБХ налази Южното Черноморие - E-Burgas.com

99 заведения и търговски обекти по Южното Черноморие са проверени от инспекторите на Агенцията по безопасност на храните за месец, информира БНР. В разгара на туристическия сезон акцентът е върху мерките срещу Covid-19.

Проверката е в известна бургаска пицария. В обекта работят 16 души. Сервитьорките посрещат инспекторите с предпазни шлемове.

Задължителните изисквания посочва д-р Галина Вълчанова: "Търсим дезинфектанти, които да са по предназначение, вирусоцидно действие да имат, на алкохолна основа. Трябва да има. За клиентите може да бъде един общ, може да бъде на всяка маса. Маски да се носят от персонала, като ръкавиците са пожелателни".

Следи се още при какви условия се приготвя и съхранява храната, както и изрядни ли са здравните книжки на персонала.

При проверките до момента е издадено едно предписание - на бистро в Равда за лоши хигиенни условия. Установени са и два случая на нерегламентирана продажба на риба в отсечката Приморско-Царево. От 2 до 4 хил. лева е глобата за извършването на нерегистрирана дейност, припомнят от Агенцията.

Свързани статии
Осъдиха обвинените в подкуп инспектори от БАБХ-Бургас на година и шест месеца условноЗаведения с доставки до дома лъжат с ДДС, НАП подхваща тарикатитеДжип умишлено преминал през крака на полицай на път за Рилските езераВодещи немски телевизии излъчиха репортaжи за масово неспазване на мерки на Златни пясъциГорските погват ловците в навечерието на новия сезонСпад на цените на почивките по морето заради пандемиятаХотелиери по Черноорието уверяват, че спазват всички епидемиологични меркиКлиенти и персонал на хотел по морето се захапаха във вайбър битка 5 бона глоба за дружество, ограничило достъпи до "Русалка"Бургас скача да брани природата с нов протест
Тагове
проверки бабх черноморие
Коментари

Още от последните новини