Американски бойни "Апачи" прелетяха над България

Американски бойни
Getty Images

Общо 10 бойни вертолета на Сухопътните войски на САЩ са прелетели през България в рамките на планирани полети от Гърция към Румъния вчера и днес, съобщиха от Министерството на отбраната за bTV.

На 22 февруари 5 машини са кацнали на Летище София-запад, а на 23 февруари — на Летище София. За вертолетите от днес са посочени и модели - два транспортно-десантни „Блек Хоук" и три щурмови „Апач". След оформяне на митнически документи и дозареждане около 15 ч. са напуснали българското небе.

„Полетите са във връзка с ротация на сили и средства от състава на Въоръжените сили на САЩ", пишат от МО.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии Руски дипломат: Може да използваме ядрения си арсенал срещу "директна агресия" от страните от НАТО Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война
Тагове
война вертолети
Коментари

Още от последните новини