14-годишен уби с нож 13-годишно момиче след спор

14-годишен уби с нож 13-годишно момиче след спор - E-Burgas.com

На 24 октомври в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от с. Скобелево, общ. Павел Баня, че доведената му дъщеря Д.Г., на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е установил лицето Т.И. на 14-години от с. Скобелево, за когото е установено, че след спор с Д.Г. в двора на къщата на доведения ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите.

При транспортирането на Д.Г. от екипа на Спешна помощ към гр. Казанлък, същата почива в линейката.

Т.И. е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Назначени са съдебно-медицинска, психолого-психиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес  Т.И. да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство на малолетно лице.

След привличането на лицето като обвиняем, същият предстои да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Още от последните новини