1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски

1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски - E-Burgas.com

Близо 1000 дървета са незаконно отсечени само за последната седмица. Това са констатирали горските инспектори, сочат данни на Агенцията по горите, предаде БНР. Част от нарушенията са направени със съдействието на горски служители.

93 акта за установени нарушения, конфискувани 196 кубически метра дърва за огрев, два коня, три каруци, четири моторни превозни средства, един моторен трион. Това е част от статистиката на инспекторите, които се опитват да установят щетите в горите.

През последната една седмица в един горски парцел край Своге са намерени 64 отсечени немаркирани дървета от смърч, бреза и бял бор, а в съседен имот, държавна горска територия, са установени нелегална сеч на 109 дървета.

Установена е и незаконна сеч на 767 широколистни дървета от бук и габър в църковни гори, собственост на Бачковския манастир.

118 дървета от видовете зимен дъб, габър и бук са били отсечени в общински имоти в Антоново, Шуменско.

Материалите за всички нелегални сечи са предадени в прокуратурата, уточняват горските и допълват, че при проверките е засечен и автомобил, натоварен с дървесина и придружен с документи с невярно съдържание, издаден от горски служител.

 

Свързани статии
Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица Министерството на туризма започна проверки по Черноморието Бургас вече има паметник на Петко Задгорски (Снимки) Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите Проверки ще тресат и Регионалното министерство Обявен е пожароопасен сезон за всички области в страната
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини