Злато и сребро за близо 900 хил. лева са хванати на Капитан Андреево

Злато и сребро за близо 900 хил. лева са хванати на Капитан Андреево - E-Burgas.com

Контрабанда на близо 67 кг златни и сребърни накити за общо 897 885 лв. са предотвратили служителите на пункт Капитан Андреево за първите 3 месеца на т.г. Те са в три отделни случая, по които се водят досъдебни производства, съобщиха от Агенция „Митници“.

7.977 кг бижута от скъпоценния жълт метал за 606 252 лв. са намерени в тайник на автобус от Турция за Северна Македония. Накитите били скрити от шофьора, който е с двойно гражданство - българско и турско.

Друго голямо количество контрабандно сребро било заловено в рейс по линията Истанбул - Белград. Бижутата са с общо тегло 47.16 кг, разпределени в 88 пакета, оценени на 235 800 лв.

Злато и сребро за 55 833 лв били открити от инспекторите в автобус от Турция за Румъния. Рентген е открил кухина в предницата на превозното средство. Бижутата от 14-каратово злато били 445.70 грама, а от сребро - 4.392 кг.  ​Цялата недекларирана стока била на румънски пътник.

По случаите са образувани досъдебни производства  под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. С постановление на наблюдаващите ​държавни ​обвинители на ​пасажера и двама шофьори е наложена мярка парична гаранция и забрана да напускат България.

 

Коментари

Още от последните новини