Зелена светлина за младежкия културен център в "Меден рудник"

Зелена светлина за младежкия културен център в

Общински съвет - Бургас даде съгласието си за кандидатстване с проектно предложение: „Създаване на Младежки международен център Бургас“. Това ще стане по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. и гарантиране на устойчивостта по проекта.

Докладната бе приета на днешното заседание с пълното мнозинство на съветниците. 

Младежки международен център Бургас ще се намира в зона "А" на бургаския комплекс „Меден рудник“. В него ще бъдат назначени  на работа най-малко 10 човека – младежки работници, образователни медиатори, работници по поддръжка и други. След приключване на проекта, Младежки международен център Бургас ще продължи дейността си като самостоятелна структура с общинско финансиране.

На партера на сградата са предвидени входовете – централен главен вход с фоайе откъм главното кръстовище на изток, страничен вход, обслужващ зоната за настаняване и мултифункционалната зала от юг, както и втори вход/изход от мултифункционалната зала от север. На това ниво е разположено голямо общо пространство със зимна градина, приобщаващо детски кът, експозиционен кът и кът за свободна работа с осигурени работни места. На партера са предвидени още голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни и сцена (с възможност за разделяне на две по-малки), администрация, рецепция, тоалетни за посетители, бойлерно и техническо помещение, офис на управител/директор, ресторант с кухня към зоната за настаняване и за посетители на центъра. Цялото общо пространство е предназначено за младежки дейности и работа в отделни кътове с преносими устройства;

Етаж едно се помества над фоайето на южния вход и се изравнява като височина с мултифункционалната зала. На това ниво са решени апаратната към залата, камериерски офис с необходимите му прилежащи помещения към хотелската част, както и апартамент за служебно ползване или отдаване;

На третия етаж  е предвидено за отдаване на стаи за настаняване тип хотел с 13 стаи, от които 2 апартамента – общо 38 легла. Предвидени са двойни и тройни стаи, апартаменти с до четири легла и кухненски бокс, както и общо пространство за работа с голяма тераса към него. Към хотелската част са на разположение рецепция, гардеробна с място за багаж и заведение за хранене на партерно ниво.

 

Коментари

Още от последните новини