Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре

Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре - E-Burgas.com
БГНЕС

Софийски заведения са отказвали да допуснат здравни инспектори, които късно снощи са проверявали дали се спазват противоепидемичните мерки, информира БНР. След намесата на полиция на собствениците на въпросните заведения са съставени актове.

От столичната полиция съобщават, че при проверка на заведение край езерото „Ариана“ първоначално персоналът не е допуснал проверяващите и клиентите - над 200 души, са останали вътре, затворени в заведението. След като на клиентка ѝ е прилошало, екипа извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Служителите на РЗИ са съставили акт, а полицаите са отправили предупреждение по Закона за МВР.

При друга проверка в ресторант на улица „Христо Белчев“ с над сто клиенти, персоналът отново с часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са задържани без да могат да напуснат. И тук е съставен акт от РЗИ.

При проверка на друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време.

В частен клуб на улица „Врабча“ след 23,30 са установени множество посетители, съобщават от СДВР.

При проверката на заведението са намерени и наркотици. Четирима са задържани и са образувани досъдебни производства.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион
Тагове
заведения мерки проверки
Коментари