Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре

Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре - E-Burgas.com
БГНЕС

Софийски заведения са отказвали да допуснат здравни инспектори, които късно снощи са проверявали дали се спазват противоепидемичните мерки, информира БНР. След намесата на полиция на собствениците на въпросните заведения са съставени актове.

От столичната полиция съобщават, че при проверка на заведение край езерото „Ариана“ първоначално персоналът не е допуснал проверяващите и клиентите - над 200 души, са останали вътре, затворени в заведението. След като на клиентка ѝ е прилошало, екипа извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Служителите на РЗИ са съставили акт, а полицаите са отправили предупреждение по Закона за МВР.

При друга проверка в ресторант на улица „Христо Белчев“ с над сто клиенти, персоналът отново с часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са задържани без да могат да напуснат. И тук е съставен акт от РЗИ.

При проверка на друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време.

В частен клуб на улица „Врабча“ след 23,30 са установени множество посетители, съобщават от СДВР.

При проверката на заведението са намерени и наркотици. Четирима са задържани и са образувани досъдебни производства.

Свързани статии
Ресторантьори налазиха Борисов заради мерките Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Бургаският съд актуализира мерките за безопасност на гражданите, продължават онлайн заседанията Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Започват проверки за липса на лекарства в болниците и аптеките Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители Томислав Дончев: Движим се по ръба на бръснача - пазим здравето на хората без да съсипваме икономиката Община Бургас: Затваряме пенсионерските клубове до второ нареждане Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки)
Тагове
заведения мерки проверки
Коментари

Още от последните новини