Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре

Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре - E-Burgas.com
БГНЕС

Софийски заведения са отказвали да допуснат здравни инспектори, които късно снощи са проверявали дали се спазват противоепидемичните мерки, информира БНР. След намесата на полиция на собствениците на въпросните заведения са съставени актове.

От столичната полиция съобщават, че при проверка на заведение край езерото „Ариана“ първоначално персоналът не е допуснал проверяващите и клиентите - над 200 души, са останали вътре, затворени в заведението. След като на клиентка ѝ е прилошало, екипа извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Служителите на РЗИ са съставили акт, а полицаите са отправили предупреждение по Закона за МВР.

При друга проверка в ресторант на улица „Христо Белчев“ с над сто клиенти, персоналът отново с часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са задържани без да могат да напуснат. И тук е съставен акт от РЗИ.

При проверка на друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време.

В частен клуб на улица „Врабча“ след 23,30 са установени множество посетители, съобщават от СДВР.

При проверката на заведението са намерени и наркотици. Четирима са задържани и са образувани досъдебни производства.

Свързани статии
КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Комисията по ревизията започва с девет приоритета за четири години назад Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения От днес отпадат ограниченията за моловете Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата Гърция се отваря постепенно от началото на април
Тагове
заведения мерки проверки
Коментари

Още от последните новини