Започва раздаването на помищ за хора в нужда от БЧК-Несебър

Започва раздаването на помищ за хора в нужда от БЧК-Несебър - E-Burgas.com

И през 2020 година акциите на БЧК-Несебър в помощ на хората в нужда продължават. От организацията информират, че след 21 януари, по утвърден график, се очаква старта на ново раздаване на хранителни пакети от интервенционните запаси на Европейския съюз.

Помощите ще се раздавате в изпълнение на оперативната програма за храни и основно материално подпомагане на най-нуждаещите се, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане.

Кампанията е ежегодна и започва след коледните и новогодишни празници. Раздаването ще върви поетапно и ще се извършва в пункт в склада на БЧК – Несебър, намиращ се в кметство Равда на входа откъм улица „Пирин“.

За селата на oбщина Несебър помощите ще се получават по кметствата. За да получи хранителния пакет, правоимащото лице трябва да представи документ за самоличност.

Всеки хранителен пакет е с тегло от 24, 5 кг. и включва 16 вида продукти – консерви, варива, олио, захар и др. Съдържанието на пакета се определя по препоръка на Министерството на здравеопазването, въз основа на най-масово търсените продукти от потребителската кошница на българските домакинства.

Право да получат хранителна помощ имат 506 жители на общината.

В централата на местната организация на БЧК, находяща се на ул. „ Гоце Делчев“ 2 в Несебър е предоставен дежурен телефон номер за връзка, на който се приемат сигнали.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
Несебър социални дейности
Коментари

Още от последните новини