Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки)

Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) - E-Burgas.com

Усилени ремонтни дейности вървят в класните стаи на Немската гимназия в Бургас, показа лично кметът на общината Димитър Николов. Те са свързани с отделянето на Английската гимназия в ж.к. „Изгрев“ в началото на настоящата учебна година и самостоятелното ползване на сградата в ж.к. „Зорница“ от НЕГ „Гьоте“.

Общо 14 класни стаи в училището ще бъдат разширени и напълно обновени. Това ще осигури по-комфортна среда на обучение на учениците на Немската гимназия.

Към тези помещения ще бъдат присъединени хранилищата на кабинетите, с което ще се разшири значително квадратурата на стаите. За тази цел в момента се демонтират преградните стени между тях.

Отделно от това, класните стаи се шпакловат, грундират и пребоядисват. Старите осветителни тела се демонтират и на тяхно място се поставя ново осветление. Амортизираната подова настилка също се заменя с нов ламиниран паркет.

Немската гимназия е създадена през далечната 1960-та година и днес в нея се обучават 771 ученици в 30 паралелки. След приключване на реконструкцията на класните стаи, възпитаниците на НЕГ „Гьоте“ ще учат в по-добра и адаптирана към техните нужди образователна среда. Ремонтните дейности са са съобразени с учебния процес.

Ремонтните дейности, които се извършват в НЕГ „Гьоте“, са първия проект на Община Бургас подаден за финансиране към Фонд „Условия на труд“. Следващите три проекта към тази програма, които предстои тази година да стартират, са свързани с ремонт на медицинските кабинети в лечебните заведения: ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Галерия
Свързани статии
Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Затварят част от ул. "Шейново" утре Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено
Тагове
немска гимназия училище ремонт гьоте
Коментари

Още от последните новини