Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен

Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен  - E-Burgas.com

Затвориха АМ „Тракия" при Бургас заради горящ автобус след 17:30 часа вчера. В превозното средство, собственост на общински превозвач, се возили 50 души. Групата е пътувала към Айтос.

На място са отишли два противопожарни екипа, които са загасили огъня. Пожарът е тръгнал от двигателя на автобуса. Няма данни за пострадали хора. Веднага щом водачът на автобуса видял, че превозното средство започва да пуши, е отбил и свалил всички пътници.

Главен инспектор Пламен Николов - началник на сектор „Пътна полиция" в Бургас, заяви, че сигналът за инцидента е получен в 17.39 часа. пристигналият на място полицейски екип установява, че шофьорът е успял да евакуира сам всички превозвани пътници. „В гасенето на пожара се включват два противопожарни автомобила и седем доброволеца. Във връзка с намалената видимост и осигуряване безопасност на движението беше отклонено за около 20 минути по обходни маршрути", обясни главен инспектор Николов.

Запалилият се автобус е близо 30-годишен, каза инж. Петко Драгнев, директор на общинската фирма „Бургасбус".

По думите на инж. Драгнев най-вероятната причина за запалването е късо съединение в ел. инсталацията на двигателя. Той поясни, че този автобус не е пътувал по редовна линия, а е бил нает за частно събитие. Той е минал технически преглед в края на месец юни.

„Всички автобуси във вътрешноградския транспорт са нови, на не повече от 7 години. Тази година взехме и 56 нови електрически автобуси", каза още инж. Драгнев.

Тази година общинската фирма предстои да замени и автобусите от междуградската транспортна мрежа, допълни Драгнев.

Източник: Cross.bg

Свързани статии
Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Очаквано Омар остава зад решетките Шофьорът на автобуса-убиец го грози обвинение за умишлена смърт Пламъци не пожалиха и Кресненското дефиле Собственикът на катастрофиралия на "Тракия" автобус имал над 100 нарушения Кошмарът по пътищата няма край: Дете загина в горящ джип на "Тракия" Водачът на изгорелия автобус: Усетих дим и веднага отбих и изведох пътниците БМВ пламна в движение в Шиварово, младият собственик гледа безнадеждно
Тагове
автобус пожар
Коментари

Още от последните новини