Загуби от над 1,2 млрд. лева предвижда туристическият бранш

Загуби от над 1,2 млрд. лева предвижда туристическият бранш  - E-Burgas.com

Евентуално пълно затваряне на туристическият бранш, каквото поиска Германия за територията на всички държави членки на ЕС, би довело до загуба на 1,2 млрд. лв. у нас. Това обяви пред bTV председателят на новосъздадената Конфедерация на българския туристически бизнес Румен Драганов.

Още вчера вечерта министърът на туризма Марияна Николова в официална позиция обяви, че трите най-големи зимни курорта у нас — Боровец, Банско и Пампорово, отговарят на всички изисквания за въвеждане на противоепидемични мерки.

Румен Драганов потвърди, че всички хотели и места за настаняване у нас са готови да посрещнат туристите в достатъчно сигурна среда за здравето им.

Румен Драганов потвърди, че всички хотели и места за настаняване у нас са готови да посрещнат туристите в достатъчно сигурна среда за здравето им. „Доказателство за това е изминалият летен сезон - нямаме нито един заразен служител или турист. Напротив, наблюдавахме бум на т. нар. „устойчив туризъм" - семейни хотели, къщи за гости, вили и малките корпоративни хотели", каза той.

Няколко часа преди тези думи обаче и официалното обявяване на новото обединение първата професионална организация у нас - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), го определи като „създадено не на база принципни позиции,а въз основа на неясно декларирани интереси с политически нюанси".

 

 

 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа
Тагове
мерки туризъм загуби
Коментари