Загуби от над 1,2 млрд. лева предвижда туристическият бранш

Загуби от над 1,2 млрд. лева предвижда туристическият бранш  - E-Burgas.com

Евентуално пълно затваряне на туристическият бранш, каквото поиска Германия за територията на всички държави членки на ЕС, би довело до загуба на 1,2 млрд. лв. у нас. Това обяви пред bTV председателят на новосъздадената Конфедерация на българския туристически бизнес Румен Драганов.

Още вчера вечерта министърът на туризма Марияна Николова в официална позиция обяви, че трите най-големи зимни курорта у нас — Боровец, Банско и Пампорово, отговарят на всички изисквания за въвеждане на противоепидемични мерки.

Румен Драганов потвърди, че всички хотели и места за настаняване у нас са готови да посрещнат туристите в достатъчно сигурна среда за здравето им.

Румен Драганов потвърди, че всички хотели и места за настаняване у нас са готови да посрещнат туристите в достатъчно сигурна среда за здравето им. „Доказателство за това е изминалият летен сезон - нямаме нито един заразен служител или турист. Напротив, наблюдавахме бум на т. нар. „устойчив туризъм" - семейни хотели, къщи за гости, вили и малките корпоративни хотели", каза той.

Няколко часа преди тези думи обаче и официалното обявяване на новото обединение първата професионална организация у нас - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), го определи като „създадено не на база принципни позиции,а въз основа на неясно декларирани интереси с политически нюанси".

 

 

 

Свързани статии
Поетапно разхлабване на мерките, разговорите с ресторантьорите продължават Привличаме туристи с музикални събития Марияна Николова: Ресторантите отварят, но ще работят като тези в хотелите 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат Добри дни за бургаското летище: Очаква 6 400 чартъра през лятото Вицепремиерът Марияна Николова инспектира мерките на летище Бургас 535 нови случаи на ковид, променят мерките от февруари Вицепремиерът Марияна Николова: Ваксините ще ускорят рестартът на туризма Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари
Тагове
мерки туризъм загуби
Коментари

Още от последните новини