Задържаха румънци заради катастрофа с бежанци край Нова Загора

Задържаха румънци заради катастрофа с бежанци край Нова Загора - E-Burgas.com

Трима румънци са задържани, след като бус с нелегални мигранти се обърна край Нова Загора. Те са задържани до село Вонеща вода, Търновско, съобщава БНТ.

Девет от пострадалите мигранти са приети в Отделението по хирургия в областната болница в Ямбол, други 14 се намират в болницата в Сливен. На всички състоянието е стабилно.

"По света и у нас" научи от свои източници, че шофьорите са управлявали коли с румънска регистрация и е трябвало да изведат мигранти към Румъния.

Бусът и лекият автомобил са влезли в България през граничния контрол на Дунав мост. Според разследващите става дума за канал за нелегални мигранти от Турция през Румъния към Западна Европа.

При първоначалния разпит двама от задържаните казали, че третият, който е шофирал обърнатия бус, се качил на стоп.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово
Тагове
мигранти катастрофа
Коментари

Още от последните новини