Всички училища в Община Карнобат въвеждат едносменен режим на обучение

Всички училища в Община Карнобат въвеждат  едносменен режим на обучение - E-Burgas.com

Всички училища в Община Карнобат ще въведат през новата учебна година едносменен режим на обучение. Промяната ще обхване общо седем учебни заведения, след които и една професионална гимназия.

По този начин в учебните заведения с целодневна организация часовете и подготовката ще приключват най-късно до 17 часа, а в горните курсове часовете ще продължават до ранния следобед. Така ще бъдат улеснени децата ,които всеки ден пътуват от съставните селища към Карнобат.

С въвеждането на едносменния режим Община Карнобат става една от първите общини в Бургаска област, която изпълнява изцяло тенденциите в националната образователна програма.

Общо 2766 деца ще влязат в класните стаи през първия учебен ден.
През новата учебна година първокласниците ще бъдат 235, разпределени в единадесет паралелки.

Училищата са обезпечени и в кадрово отношение, нещо повече в някои от училищата за едно свободно преподавателско място има по няколко кандидатстващи специалисти.

Материалната база също е напълно подготвена за 16 септември. В училище „Св. Св. Кирил и Методий“ през лятото бяха реновирани изцяло класните стаи за началните класове, в училище „Христо Ботев“  също беше приключен проект за подобряване на материалната база, а учебното заведение в село Екзарх Антимово ще посрещне своите възпитаници  с ремонтирани класни стаи и боядисана фасада на сградата.
 

Коментари

Още от последните новини