Всеки втори подаден проект за достъпна жилищна среда е от Бургас

Всеки втори подаден проект за достъпна жилищна среда е от Бургас - E-Burgas.com
Снимка: БНР

30 от общо 59 проекта по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност са подадени от Бургас. Кандидатите от 23 жилищни блока и 7 еднофамилни къщи. По програмата ще бъдат изградени рампи, подемници или асансьори както в панелни блокове, така и в къщи на село или в кварталите.

Подадените бургаски предложения са от жилищните комплекси „Изгрев“, „Славейков“, „Лазур“, „Меден рудник“, „Братя Миладинови“, „Възраждане“, както и от кварталите „Лозово“, „Долно Езерово“, „Рудник“, „Черно море“ и „Сарафово“.

Благодаря за активността на всички кандидатствали бургазлии, на съюзите и неправителствените организации на хората с увреждания! За пореден път доказахме, че успяваме, когато действаме екипно. Ако програмата бъде продължена, сме готови да помогнем с подготовката на проектите и на тези бургазлии, които сега не успяха да се справят със срока. Вярвам, че всички подадени 30 наши предложения ще получат одобрение, за да стартира и тяхното изпълнение.

Програмата е шанс за много хора, които не са излизали с години от домовете си, а и голяма помощ за обгрижващите ги роднини.

Коментари

Още от последните новини