Властите за строежа на Алепу: Брегоукрепване за бъдещ хотел

Властите за строежа на Алепу: Брегоукрепване за бъдещ хотел  - E-Burgas.com

Стоманобетонова конструкция, служеща за подпорно съоръжение на бъдещ строеж. Това е констатацията като цяло на държавните органи, извършили проверка днес на скандалния строеж на Алепу, който разбуни духовете още през 2018. Това заявиха представители на РДНСК-Бургас, община Созопол и Строителния надзор на обекта, в близост до Шофьорския плаж.

Припомняме, че по-рано днес, лица от строежа, облечени в анцузи и гумени ботуши, без да се легитимират, се опитаха да осуетят заснемането на бетонната конструкция като заплашваха журналисти и бутаха техниката им.

„Този строеж е законен и има разрешение за етапно строителство. Първият етап е тази изградена конструкция, която служи като подпорно съоръжение и подпира земните пластове да не образуват свлачища“, заяви директорът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев. Той призна, че вторият етап предвижда изграждане на хотелска сграда, на изток от сегашната конструкция. Строежът там ще бъде терасовиден, който постепенно ще намаля своята етажност.

Същото потвърди и директорът на Дирекция „Устройство на територията“ в община Созопол Иванка Хльостарова, като добави, че всичко е рамките на одобрен ПУП и е законосъобразно. „И според мен брегът на цялото ни Черноморие не изглежда така, както би трябвало да изглежда, и аз като гражданин искам всичко да ми е свободно, но след като законодателството е дало право на собствениците да реализират инвестиционни намерения, няма как аз или който е и да друг да им забрани“, категорична е Хльостарова.

„В момента се извършва мониторинг на съоръжението от Геозащита, има контролно измервателна система с достатъчно голям брой точки, които се установяват от геодезисти. Нашият ангажимент тук, е да контролираме законосъобразността на строителните работи. Всичко, което е изградено до момента, е в норми“, сподели управителят на фирмата, която осъществява строителния надзор Милен Костов.

След като официално бъде приключен и по документи първият етап ще започне и самото изграждане на хотела, който ще бъде вторият етап и към, който ще бъде вградено сегашното укрепително съоръжение.

Свързани статии
Румен Драганов: Строежът на Алепу вреди на имиджа на туризма у нас От Асоциация "Българско Черноморие" отговориха за нападките на Алепу: Не е вярно, че има завишени параметри! Бургас се вдига на протест "Море без бетон" в защита на Алепу и другите български плажове Мъжът на Захариева призна: Над "противосвлачищно съоръжение" в Алепу ще се строят сгради Ексобластен на Бургас: Предлагаха по 5 хил.евро на съветници, за да се продаде земята на Алепу Адвокатът и природозащитник Дончо Бораджиев: Свлачището на Алепу е умишлено активирано! Мая Манолова след срещата в Бургас: България не е сред 13-те препоръчани безопасни държави за туризъм Мая Манолова в Бургас: Държавата трябва спешно и категорично да се намеси в казуса „Алепу“ И проверката, пратена от Бойко Борисов, не откри нарушенияна Алепу "Флашмоб за българската природа" пред парламента заради скандалния строеж на Алепу
Тагове
строеж алепу шофьорски плаж милен ненчев рднск
Коментари

Още от последните новини