Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж

Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж - E-Burgas.com

Пожарна-кемпер се озова на Шофорския плаж край Созопол, но не на помощ на хора в беда, а в удобство на туристи. Необичайното превозно средство се качи на дюните в защитена територия.

Шофьорът на пожарната е бил арестуван вчера заради агресивно поведение, прекарал е нощта в полицейското управление. Тази сутрин е освободен и вече със спътничката си се опитват да изкарат кемпера си от пясъка.

Двамата германски туристи отказват да застанат пред камера, единственото, което казват е, че не знаят, че са в нарушение.

„Вчера спасители от Дюни - Юг сигнализират, че на плажа има тежък камион, който е навлязъл през дюните и е затънал", разказа Стоян Василев - концесионер на част от плажа.

Камионът е влязъл от асфалта през дюните, направил е един хубав завой и се е окопал, отбеляза той.

Според Василев няма достатъчно информация - табели, указващи, че е забранено преминаването с автомобили през дюните и по пясъка. Има и други, които са в нарушение в момента, посочва концесионерът.

Вече едно денонощие пожарната, преработена в кемпер, е затънала в пясъка на Шофьорския плаж. Автомобилът е минал през дюните вчера сутринта, за да влезе на ивицата.

На ивицата редовно паркират и български коли, които газят дюните, посочи Василев. В тази връзка той планира проект за подобен къмпинг в района, защото очевидно има нужда от подобен вид туризъм.

Източник: cross.bg

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюни
Тагове
шофьорски плаж кемпер дюни
Коментари

Още от последните новини