Вижте новата зала на Общински съвет в Бургас

Вижте новата зала на Общински съвет в Бургас - E-Burgas.com
Помещението бе официално открито и осветено днес  

Днес бе официално открита и осветена залата, в която вече ще се провеждат заседанията на Общинския съвет в Бургас. Изцяло обновеното помещение се намира в сградата на НХК.

Общинските съветници получиха подарък - икона на Св. Николай Чудотворец от кмета на Бургас Димитър Николов. Той връчи иконата на председателя на ОбС Снежина Маджарова, която обеща всички съветници да работят заедно за каузата на Бургас.

В новата зала общинските съветници ще бъдат разположени амфитеатрално, а гласуването ще става по електронен път чрез таблети. Залата е оборудвана с компютри за всеки общински съветник. Цялата информация ще се съхранява върху един централен компютър, така че всички общински съветници ще могат да работят едновременно с нея. Системата предвижда съхраняване на всички документи в електронен вид, като основен принцип е еднократното въвеждане на всеки документ в базата данни и администрирането им по електронен път. По време на дебатите общинските съветници ще искат думата чрез преносимия си компютър, а председателят на общинския съвет ще вижда всички заявки на екрана на своя компютър, подредени по реда на постъпването им. Системата ще следи времето за изказване на общинския съветник и общото време на групата, към която принадлежи. Гласуването ще се извършва по електронен път, чрез три бутона за гласуване: "За","Против","Въздържал се". В протокола от заседанието ще се отразяват дневният ред, гласуванията по всяка точка от него, имената на изказалите се общински съветници, реда и времето, в което са се изказали. Цялата информация ще се архивира и публикува на интернет-страницата на Общинския съвет.
Коментари

Още от последните новини