Велопоход организират през уикенда в Морската градина в Бургас

Велопоход организират през уикенда в Морската градина в Бургас - E-Burgas.com

ДЗИ, част от белгийската KBC Груп, организира серия от велопоходи в България. Компанията иска да предизвика своите служители, клиенти и партньори да изминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които КВС Груп оперира, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. 

Българските участници в "ДЗИ Вело" ще имат възможност да допринесат за постигането на целта, съобщават организаторите, като прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани от ДЗИ за каузата "ДЗИ - история с бъдеще" - висше образование за повече български деца. Всяка година тя подпомага избрани  студенти в дългосрочен план, чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  - до завършването на тяхната бакалавърска степен. 

Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование да преодолеят трасетата от 7, 12, 21, 30 или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За онези, които биха искали да се забавляват в последните септемврийски дни, но нямат велосипед на разположение или предпочитат друг вид спорт, ще има подготвени разнообразни алтернативни активности.

За да се включите във вело тура, е необходимо единствено да се регистрирате на сайта www.dzivelo.bg. За всички непрофесионални участници ДЗИ ще осигури безплатна застраховка за времето на протичане на събитието.

Заповядайте в Бургас на 29 септември в Морската градина пред Летния театър, където точно в 11:00 часа ще бъде даден старт на инициативата. След Бургас, "ДЗИ Вело 2018" гостува на Пловдив (6 октомври) и Стара Загора (13 октомври).

Коментари

Още от последните новини