Точният харпун на Вальо Люцканов донесе в Бургас купата от Шабла

Точният харпун на Вальо Люцканов донесе в Бургас купата от Шабла - E-Burgas.com

Купата на Шабла`22 заслужено пристигна в Бургас след като състезател на местния клуб „Черноморец“ отвя конкуренцията в турнир по подводен риболов, част от третия кръг на надпреварата за купа „България“.

Капитанът на националния ни отбор и състезател на СКПР „Черноморец – Бургас“, Валентин Люцканов застана на почетно първо място.

Състезанието в акваторията на Тюленово се организира за десети пореден път от домакина "Морски клуб Портус Кария" и в него взеха участие 44 харпунджии от всички клубове на страната.

Тази година състезателната зона беше с още по-голям обхват на юг, достигайки почти до Русалка. А в акваторията на Тюленово уловът се оказа предимно от платерина и кефал.

9-кратният абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов достигна резултат от 7260 точки, следван от Иван Кулев от "Месембрия"- Несебър с 6280 точки. Трети в турнира застана Веселин Томов от клуб "Несебър" с 6175 точки.

Във временното класиране за купа „България“2022 води състезателят на клуб „Мерлин“, Приморско - Анастас Бъчваров, засега бургаският шампион, Валентин Люцканов е втори, а след него е Мирослав Илчев от "Несебър".

Какво ще е финалното класиране ще стане ясно през септември, а следващият турнир, който ще донесе точки на силните състезатели в битката за голямата титла, предстои тази събота. На 23 юли ще бъде поредният старт, в който надпреварата ще бъде за купа „Урдовиза“, а участниците ще се спуснат с харпуни в акваторията на Китен и Лозенец.

Галерия
Свързани статии
Валентин Люцканов загря за водите на Тунис с нови успехи у нас Рекорден брой харпунджии се събраха на турнир в Несебър Валентин Люцканов продължава хегемонията си в подводния риболов Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен Добър старт на сезона за подводните риболовци в Несебър (Снимки)
Тагове
подводен риболов люцканов
Коментари

Още от последните новини