Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки)

Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки) - E-Burgas.com

Бракониери риболовци отново вилняха на Мандренското езеро, информираха от Агенцията по рибарство и аквакултури след поредната проверка на инспектори от Сектор "Рибраство и контрол. При планирана проверка и наблюдение по бреговете на най-големия естествен водоем в региона инспекторите се натъкнали на мрежи с дължина близо 1 км. и улов от риба с общо тегло 120 кг.

Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а рибата е дарена на Социален патронаж град Камено. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, ИАРА ще продължава да извършва проверки на водоемите в Бургаска област.

"Призоваваме любителите риболовци да спазват правилата за извършване на любителски риболов. Гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламетиран риболов да сигнализират на телефон 112", призовават от ИАРА.

Галерия
Свързани статии
Зачестяват бракониерските набези в Черно море Извадиха 48 капана на бракониери от акваторията на пристанище Бургас Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Извадиха 7 броя "драги" край пристанището в Ахтопол (Снимки) Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море Търсят стари рибарски пособия за етно комплекса в Рибарското селище Бургаските рибари към бъдещите управляващи: 50 години чакаме решението на нашия проблем Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки) Паякът вдигна бракониерска лодка в Мандра
Тагове
иара риболов бракониери риба рибари улов
Коментари

Още от последните новини