Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки)

Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки) - E-Burgas.com

Бракониери риболовци отново вилняха на Мандренското езеро, информираха от Агенцията по рибарство и аквакултури след поредната проверка на инспектори от Сектор "Рибраство и контрол. При планирана проверка и наблюдение по бреговете на най-големия естествен водоем в региона инспекторите се натъкнали на мрежи с дължина близо 1 км. и улов от риба с общо тегло 120 кг.

Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а рибата е дарена на Социален патронаж град Камено. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, ИАРА ще продължава да извършва проверки на водоемите в Бургаска област.

"Призоваваме любителите риболовци да спазват правилата за извършване на любителски риболов. Гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламетиран риболов да сигнализират на телефон 112", призовават от ИАРА.

Галерия
Свързани статии
Дариха половин тон риба на Социалния патронаж в Бургас Инспектори на ИАРА отмъкнаха лодката на бракониери ИАРА дари конфискувана риба за социалния патронаж в Камено Откриха над 3 км бракониерски мрежи с близо четвърт тон риба на Мандра Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Извадиха над километър бракониерски мрежи от Мандра, рибата отива в зоопарка в Айтос (Снимки) Басейнова дирекция: Липса на кислород е довело да измирането на рибата край Черноморец Мъртва риба изплува в язовир край Черноморец Започна модернизирането на Ченгенето, ето как ще изглежда (Снимки) Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско
Тагове
иара риболов бракониери риба рибари улов
Коментари

Още от последните новини