Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен

Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен - E-Burgas.com

Капитанът на националния отбор на България по подводен риболов и член на бургаския тим „Черноморец“ – Валентин Люцканов, се класира втори в третия кръг от надпреварата за Купа „България“.

Състезанието за Купа „Урдовиза“ се състоя в акваторията на Китен. В него взеха участие 43-ма участници от девет клуба на страната. Сравнително тежките метеорологични условия станаха причина за намалено времетраене на престоя под водата, забрана за ползване на плавателни съдове и съответно влизане на участниците от брега.

Победител стана Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“, Приморско. В същия клуб отиде и купата за най-голяма риба, но в ръцете на състезателя Георги Илиев. Третото място зае Веселин Томов от отбора на „Несебър“.

Първите два старта от началото на състезателния сезон за гмуркачите се състояха в акваториите на Приморско и Несебър. Предстоят още пет състезания до турнира за голямата купа, както и най-чаканото съревнование – Държавното първенство по подводен риболов. То ще се проведе в Царево от 2 до 5 септември.

Най-сериозната битка под вода обаче се очаква да е в Средиземно море в средата на септември. Тогава националният отбор, начело с Валентин Люцканов и състезателите Анастас Бъчваров и Димитър Катрафилов, ще представят България на Световното първенство. Тази година то ще се проведе на остров Сардиния, Италия. 

Свързани статии
Валентин Люцканов загря за водите на Тунис с нови успехи у нас Рекорден брой харпунджии се събраха на турнир в Несебър Точният харпун на Вальо Люцканов донесе в Бургас купата от Шабла Валентин Люцканов продължава хегемонията си в подводния риболов Добър старт на сезона за подводните риболовци в Несебър (Снимки)
Тагове
подводен риболов Валентин Люцканов
Коментари

Още от последните новини