Рекорден брой харпунджии се събраха на турнир в Несебър

Рекорден брой харпунджии се събраха на турнир в Несебър - E-Burgas.com

Състезателят по подводен риболов Веселин Томов от  „Спортен клуб по подводен риболов Несебър“ се класира трети в състезание за купа „Несебър 2022.“

Надпреварата, която  се организира за десета поредна година в града на ЮНЕСКО,  е и шести кръг от турнирите за Купа „България 2022“. Състезанието бе организирано от „Спортен клуб по подводен риболов Несебър“  с подкрепата на Община Несебър.

Турнирът за поредна година затвърди името си  като едно от най-престижните  състезания и  събра рекорден за 2022 г. брой  участници – 45 от 9 различни клуба.

Състезанието протече при  перфектна организация, като за харпунджиите бе осигурен паркинг и  лодки за придвижване в състезателната зона.

Морето бе спокойно, мътно в по голямата си част и сравнително богато на риба. Уловът се състоеше предимно от морски врани, платерини и лабриди.

След оспорвана надпревара резултатите са следните:

Първенец е  Анастас Бъчваров от отбор „Марлин“, а  второто място зае  Валентин Люцканов от „Черноморец“.  Веселин Томов от отбор „Несебър“, се класира 3-ти, а спечелената от него купа е осмата за спортистите по подводен риболов от нашия град за 2022 год, като неизменно наш състезател намира място в призовата тройка на всеки от изминалите турнири.

Предстоят още два турнира от веригата Купа България: – купа „Генчо Павлов“ и купа „Варна“. Държавното първенство тази година ще се проведе в град Приморско в края на Септември. Двама от нашите състезатели ще вземат участие и на Евро-Африканското първенство в Тунис, Африка, като част от националния отбор на България.

 

Свързани статии
Точният харпун на Вальо Люцканов донесе в Бургас купата от Шабла Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен Добър старт на сезона за подводните риболовци в Несебър (Снимки)
Тагове
подводен риболов
Коментари

Още от последните новини